Leader Ranrike Norra Bohuslän 2013-05-21Knyter samman aktiviteter för ekonomisk utveckling på landsbygden. Projektbroschyr med exempel från programperioden 2007-20013.

 
 
 

 

Vilken kraft! Vilka enorma insatser!

 

Det är med stolthet vi här kan bjuda på några smakprov av det fantastiska lokala utvecklingsarbete som Leader Ranrike – Norra Bohuslän fått hjälpa till att stödja under programperioden 2007-2013

Leader Ranrike – Norra Bohuslän kommer att ha stöttat 60 projekt i kommunerna Lysekil, Tanum, Sotenäs, Mundekal och Strömstad fram till periodens slut.

Bybor tar spadar och gräver ner fibernät. Naturvänner röjer slånbärssnår på öarna. En skulpturpark bryter tystnaden på en ort. Värdet av de ideella och privata insatserna är imponerande. Hela 12 miljoner! Tack vare den insatsen har EU, staten, kommunerna och andra offentliga instanser bistått med 30 miljoner kronor till Norra Bohuslän.  

 

 Våra prioriterade insatsområden är:

 

·        Levande samhällen för ökad attraktivitet

·        Besöksnäringen som tillväxtfaktor

·        Kultur som tillväxtfaktor

·        Engagerade barn och ungdomar som tillväxtfaktor

·        Miljö- och energi ur ett lokalt perspektiv

·        Ett stärkt entreprenörskap och affärsmannaskap

 

Med den här lilla ”projektkatalogen” vill vi skapa ett möte med de viljestarka, passionerade och orädda människor som tror på landsbygdens möjligheter och som gått samman i olika Leaderprojekt.   

 
 
Lars Björneld, ordförande

Leader Ranrike – Norra Bohuslän

<<< Tillbaka till rubrikerna

 

aktuellt Mitt livs historia reportage Skrivaretjänster